fredag 25 april 2008

Oma

Lilla M tycker att det är skojigt med ord. Just nu heter favoritboken Kaninpaketet, där en kanin ger en massa presenter till en flicka. Hon får äpple, gurka, morot, tomat, päron, banan och till slut en napp.

Och Lilla M härmar bäst han förmår:

Oooää = äpple
Rrrr (som om han gurglar sig) = gurka
Oma = tomat

Men när vi kommer till morot, då fnissar han bara. Och det är klart, ett löjligare ord än MOROT går väl knappast att hitta?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hur gammal är Lilla M nu igen? William kan bara säga "Dä" och "Tta" typ titta. Vi försöker med mamma, pappa, lampa och en massa andra ord men han vill inte ens härma efter. Ja, ja det kommer väl :-). Ha det så trevligt på bröllopet i England! Berätta gärna lite om hur det var. Sambon vill ju gifta sig i England så det skadar itne att höra lite hur det går till :-). Sköt om dig! Kram!

MissyElliot sa...

he he he, då kan du tänkka hur tramsigt ordet låter när en smålänning som jag säger det...
morshcrschrschrrot eller nåt...
:-)

Anonym sa...

Annars är tydligen kräm ett ganska löjligt ord, enligt min M... krrrääääämmm!

Jasmin sa...

Williams mamma: Lilla M är 13 månader. Och det är nytt att han härmar så här, han har bara gjort det i någon vecka. Det är väl därför jag är så exalterad att jag skriver om det i bloggen. Om ett par månader så är det väl gammal skåpmat... Jag har skrivit om bröllopet i ett eget inlägg, men med mycket fokus på Lilla M förstås. De största skillnaderna mot ett svenskt bröllop var att alla kvinnor bar hatt i kyrkan, och det var inte så många tal på middagen. Och det var sååå vackert så jag tycker att du ska satsa på bröllop där!

Missyelliot: haha, men han tycker nog bara att det låter charmigt.

Marresmamma: Ska testa kräm ikväll! Det är ofta ord med "r" som är skojiga har jag märkt, så han kommer nog att uppskatta det. Rapport kommmer.