torsdag 8 maj 2008

Ordförståelse

I badet börjar Lilla M skvätta ordentligt när man uppmanar honom att "plaska". Han kan också "sätta på vattnet" och "stänga av vattnet" även om han kanske inte alltid skiljer på dessa två aktiviteter utan det blir på/av/på/av osv.

Håller han något i handen så kan man be honom att "skaka", då blir föremålet en maraccas. Om föremålets omskakning producerar ljud ser han dessutom jättenöjd ut. Säger man till honom att sparka börjar han veva gulligt med benen. Om han står upp så sparkar han gärna (även utan uppmaning) på närmaste föremål, oftast en boll men någon gång har vår telefon olyckligtvis befunnit sig inom sparkhåll… är detta kanske ett resultat av pappaledigheten? :-)

Och han vet alldeles precis vad "kaka" är för något. Och att sannolikheten för att bli belönad med smakisar av denna underbara produkt flerfaldigas desto högre han ropar. Igår sken han upp när jag sjöng "En sockerbagare" för honom, poletten om vad sången handlar om har äntligen trillat ner. Istället för att bli sömnig så satte han sig upp med ett glatt "kaka? Kaka! KAKA!!!" Note to self: ska nog skippa den låten i kvällens läggningsrutin.

Inga kommentarer: