tisdag 8 juli 2008

Skryt och gnäll

Dagens skryt:
Lilla Ms språkliga prestationer går framåt och igår lärde han sig sitt första ord med fyra olika ljud som han dessutom säger tydligt.

Och han är så stolt och säger det hela tiden, för han inser att det är stort att kunna sätta ihop så många olika ljud i ett ord. Tur att han lärde sig ordet igår eftermiddag, eftersom vi var på fin lunch innan det. För vad hade kyparen och andra gäster tyckt om en liten gullunge som oavbrutet säger BAJS högt och tydligt?

Dagens gnäll:
Vi har plötsligt fallit in i mardrömsnätter. Över två timmars skrik inatt. Dryga timmen igår natt. Ofattbart. Inget hjälper. Vad gör man? Bakgrunden är att han fick en reaktion på sprutan som han fick i förra veckan med hög hög feber. Den första natten var jag och mannen väldigt oroliga och stackars Lilla M spydde också. Sen kom natten med en timmas skrik, vi trodde att han hade ont och han fick alvedon som inte hjälpte. Igår natt var han helt feberfri men det hela har hunnit bli en ovana nu. Och jag fasar för den kommande natten.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Stackars Lilla M som fick en sådan reaktion på sprutan! Vilken spruta var det ni tog denna gången? Jag hoppas att mår bättre nu! Självklart ska de små lära sig att säga sådana ord som man helst inte vill att de ska nämna i fina samanhang :-). Fast jag tycker att de är för goa! Tänk om vi vuxnabara kunde göra vad som faller oss in. Sitta och skrika vid skrivbordet på jobbet till exempel om det ine går som man vill :-). Tänk att ni är i flyttartagen nu! Spännande! Hoppas att du fortsätter blogga! SKöt om dig! Kram!

Jasmin sa...

Det var kombinationen av röda hund, mässling och påssjuka. Huga. Han fick den lite tidigt med tanke på att vi ska åka. Men inatt var bra, han sov hela natten! Men har haft 2 ovanliga vredesutbrott under dagen. Men de kanske är orelaterade till sprutan, jag vet inte.